درست مثل من و شما، گیاهان آپارتمانی نیز به نوعی از تغذیه برای رشد نیاز دارند، بدون مواد مغذی مورد نیازشان، گیاهان دارای کمبود مواد مغذی قرار خواهند گرفت و بیشتر در معرض آفات و بیماری ها هستند، اغلب فاقد درخشندگی برگ و رنگ شفاف بوده و ممکن است از ساقه های ضعیف رنج ببرند. همه ما دوست داریم گیاهان آپارتمانی ما سالم و زیبا باشند و آنچه اغلب ما را از دستیابی به آن باز می دارد، این تصور غلط است که مراقبت از همه این گیاهان یک روال ثابت دارد؛ نیازهای آبیاری و غذایی و در نتیجه نیاز گیاهان به کوددهی در گیاهان آپارتمانی مختلف متفاوت است.


کود اوره فسفات


گیاهان آپارتمانی که دچار کمبود مواد مغذی هستند، گل نمی دهند؛ این گیاهان برای برآوردن نیازهایشان به درشت مغذی های اساسی، ریز مغذی ها، میکروب ها و استفاده از کود مناسب نیاز دارند. هر گیاه آپارتمانی به مواد مغذی خاصی برای سالم ماندن نیاز دارند؛ بنابراین با انتخاب بهترین کود برای هر گیاه آپارتمانی خاص می توانید و رشد و گلدهی بهینه آنها را تماشا کنید.


تاثیر PH خاک گیاه آپارتمانی در جذب مواد مغذی

اگر پس از ماه ها کود دهی گیاهان آپارتمانی ، آنها هنوز رشد نمی کنند، ممکن است مشکل از PH خاک گلدان شما باشد. pH خاک نشان دهنده اسیدی یا قلیایی بودن آن است، مقیاس pH از 1 تا 14 است که عدد 7 نشان دهنده خنثی بودن آن است. pH کمتر از 7 اسیدی و بالاتر از آن قلیایی در نظر گرفته می شود؛ اکثر گیاهان آپارتمانی خاکی با pH بین 6 تا 7 را ترجیح می دهند.

PH کمتر از 6 مواد مغذی خاک را غرق می کنند که منجر به جذب بیش از حد و سوختگی بالقوه ریشه گیاهان آپارتمانی می شود و با PH بالاتر از 7 مواد مغذی در خاک قفل می شوند و برای ریشه ها در دسترس نیستند. مدیریت pH خاک به سادگی با افزودن گوگرد برای کاهش آن یا پودر سنگ آهک برای افزایش آن قابل اجراست و اندازه گیری pH خاک گلدان گیاهان آپارتمانی را می توان با نوارهای تست pH به آسانی انجام داد.


نکاتی در استفاده از کود برای گیاهان آپارتمانی

شکی نیست که گیاهان آپارتمانی، مانند هر گیاه دیگری، زمانی که رژیم غذایی منظمی دریافت می کنند، بهتر عمل می کنند. کود دهی گیاهان آپارتمانی با مواد مغذی مناسب آنها را سالم نگه می دارد تا بتوانند از بیماری ها و آفات جلوگیری کنند و برای گیاهان آپارتمانی گلدار، استفاده از کود مناسب به افزایش شکوفه دهی کمک می کند. در زیستگاه های طبیعی خود، گیاهان در خاکی رشد می کنند که دارای مواد مغذی کافی شامل کرم های خاکی و سایر حیوانات، مواد آلی در حال تجزیه مانند برگ ها و بسیاری از مواد مغذی طبیعی هستند. بیشتر گیاهان آپارتمانی در محیط گلدانی بدون خاک مغذی زندگی می کنند و استفاده از کودهای شیمیایی برای تغذیه آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.


کود دهی گیاهان آپارتمانی


نکات و قوانین مربوط به استفاده از کود برای گیاهان آپارتمانی:

•    بیشتر لزوماً بهتر نیست: اضافه کردن کود برای گیاهان آپارتمانی بیشتر از آنچه در برچسب توصیه شده، ممکن است آسیب بیشتری نسبت به فایده داشته باشد. مصرف بیش از حد کود برای گیاهان آپارتمانی می تواند ریشه ها را بسوزاند و باعث از بین رفتن گیاه شود.

•    برنامه کوددهی یک بار در ماه: استفاده از کود برای گیاهان آپارتمانی به طور معمول هر ماهی یکبار یا بعد از هر 4 دور آبیاری توصیه می شود.

•    بدون کود، رشد نمی کند: بسته به نور موجود در محیط، ممکن است نیازی به کود دادن به گیاهانی که در دوره استراحت هستند نباشد، اما اگر سطح نور در طول سال از طریق چراغ های داخلی ثابت بماند، بهتر است در تمام طول سال کوددهی کنید.

در زمان خرید کود برای گیاهان آپارتمانی خود، ممکن است متوجه محصولاتی به نام غذای گیاهی شوید و تعجب کنید که آیا آنها برای گیاهان شما بهتر از کود هستند یا خیر. در واقع هیچ تفاوتی بین آنها وجود ندارد؛ این نام گذاری یک ترفند بازاریابی است تا مردم فکر کنند که گیاهان خود را با غذای گیاهی تغذیه می کنند. گیاهان غذای خود را از طریق فتوسنتز می سازند و استفاده از کودهای شیمیایی و آلی برای گیاهان بیشتر شبیه ویتامین است.


انتخاب بهترین کودها برای گیاهان آپارتمانی

چه دو گیاه آپارتمانی داشته باشد چه بیست تا، همیشه بهترین کار این است که کودی را انتخاب کنید که هم کارآمد و هم مقرون به صرفه باشد. این با دانستن نیازهای خاص گیاهان آپارتمانی شروع می شود. برخی از گیاهان مانند سرخس و گیاهان مناطق گرمسیری به کود حساس هستند، می توانید این گیاهان آپارتمانی را با یک کود کامل ملایم بارور کنید، همچنین کودهای انتشار آهسته برای این موارد بهترین کاربرد را دارند. سایر گیاهان آپارتمانی مانند گل ارکیده و گونه های فیکوس، تغذیه کننده های سنگینی هستند، بنابراین بهترین کود برای این گیاهان کودهای کامل با نسبت NPK بالاتری می باشند. گیاهان آپارتمانی گلدار به کود NPK با میزان فسفر و پتاسیم بیشتر برای حمایت از تولید جوانه نیاز دارند و از طرف دیگر گیاهان غیر گلدار و همیشه سبز به نیتروژن بیشتری نیاز دارند.


به طور معمول استفاده از کودهای کامل یا NPK برای گیاهان آپارتمانی توصیه می شود که انتخاب یک کود NPK ملایم و متعادل بهترین گزینه است. به عنوان مثال استفاده از کود 4-4-4 در همه گیاهان آپارتمانی از مجموعه سرخس گرفته تا درختان انجیر زینتی مناسب است، البته با توجه به شرایط نگهداری هر گیاه باید میزان مصرف و دفعات مصرف را تغییر دهید.


بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی


بهترین کودها برای گیاهان آپارتمانی

1.   کود هیومیک اسید برای گیاهان داخل خانه:

کود هیومیک اسید به نوعی اصلاح کننده خاک شناخته می شود زیرا تمام باکتری های غیر مفید در خاک را از بین می برد، این کود ارگانیک کمبود مواد مغذی گیاهان آپارتمانی را به خوبی جبران می کند. مهم ترین مزایای هیومیک اسید برای گیاهان عبارتند از افزایش رشد و گلدهی، افزایش رطوبت موجود درخاک و تقویت ریشه گیاه.

2.   کود اوره فسفات برای گیاهان آپارتمانی:

از آنجایی که کود اوره فسفات به صورت کامل در آب محلول می باشد، به عنوان یک کود مناسب برای آماده سازی خاک گلدان و استارتر می باشد؛ همچنین این کود خاصیت اسیدی دارد و در محدودیت های PH خاک انتخاب مناسبی خواهد بود. کود اوره فسفات باعث افزایش ریشه زایی، افزایش کیفیت و کمیت محصولات و همچنین کاهش بیماری و ابتلا به آفات در گیاهان آپارتمانی می شود.

3.   کود سولفات پتاسیم برای گیاهان آپارتمانی:

استفاده از کود سولفات پتاسیم برای گیاهان آپارتمانی توسط بسیاری از کارشناسان توصیه می شود زیرا ترکیبات این کود برای انواع گلدان ها مناسب می باشد. مهمترین مزایای استفاده از کود سولفات پتاسیم علاوه بر تامین همزمان گوگرد و پتاسیم، باعث افزایش مقاومت خاک، کاهش اسیدیته خاک و در نتیجه جذب بهتر آهن و فسفر، محرک رشد گیاه و افزایش مقاومت گیاهان آپارتمانی نسبت به آفات و بیماری ها می باشد.

4.   کود آهن برای کود دهی گیاهان آپارتمانی:

یکی از ضروریترین عناصر ریزمغذی برای گیاهان آپارتمانی، عنصر آهن می باشد که در فرایند ایجاد کلروفیلم اهمیت بسیاری دارد؛ معمولاً کمبود آهن در خاک های قلیایی و دارای آهک رخ می دهد. استفاده از کود آهن برای گیاهان آپارتمانی هر دو هفته یکبار به صورت محلول در آب می باشد، البته باید توجه داشته باشید که نباید از کود آهن روی شاخه و برگ گیاهان استفاده کنید و تنها روی خاک اعمال شود.

5.   کود کامل 20-20-20 برای گیاهان آپارتمانی:

این نوع کود شیمیایی که به نام کود برگدهی نیز شناخته می شود، باعث افزایش سرعت رشد گیاهان آپارتمانی می شود و می توان از  آن در تمام مراحل رشد گیاه از آن استفاده کرد. می توان از کود 20 20 20 هر دو هفته یکبار به صورت محلول برای گیاهان آپارتمانی استفاده کرد.

کودیاب

دانستنی ها و مقالات