اندام های گیاهان
برای دانستن و فهمیدن بهتر روش های کود دهی گیاهان و پرورش آنها، لازم است در ابتدا با اندام های گیاهان آشنایی داشته باشیم تا بتوانیم مشکلات احتمالی را با راه حل های مختلف از پیش رو برداریم.
عوامل موثر بر رشد گیاهان
گیاهان برای رشد و نمو طبیعی به مواد مغذی به شکل یون های معدنی نیاز دارند، تقریباً هر فرآیند متابولیکی در گیاهان نیاز به تغذیه غیر آلی دارد، این مواد مغذی گاه در خاک و غذای گیاه وجود ندارد که باید به غذای گیاه اضافه شود، در این موقع کشاورزان از کودها استفاده میکنند.
تاریخچه پیدایش گیاهان
اولین نشانه از وجود گیاهان مربوط به دوره کامبرین می باشد که نخستین بار فسیل جلبک سبزی
انواع کودهای شیمیایی و خصوصیات آنها
کودهای شیمیایی کودهای مصنوعی هستند که در صنایع از نمک های محلول در آب تهیه می شوند، آنها مواد مغذی کافی برای رشد مناسب محصولات را فراهم می کنند. نمونه های مختلفی از کودهای شیمیایی عبارتند از: سولفات، فسفات آمونیوم، سولفات پتاسیم و غیره.
کودهای جامد و مایع چه تفاوتی دارند؟
همه کودها حاوی مواد مغذی هستند که باعث رشد سالم گیاه می شوند، اما برخی از آنها غذاهای گیاهی کاملی هستند که تمام شانزده ماده مغذی ضروری را تامین می کنند، هر دو نوع کود مایع و جامد بسیار خوب اثر می کنند و مقدار کل مواد مغذی یکسانی را ارائه می کنند.
کوددهی از طریق برگ ها
کوددهی از طریق برگ یا تغذیه برگی، به این صورت است که به جای کوددهی گیاهان از طریق خاک، کودهای محلول را روی برگ های گیاهان خود اسپری می کنید. فرآیند نسبتاً ساده است، یک کود مناسب گیاهتان را بردارید، آن را با آب رقیق کنید و به روی برگ های گیاهان خود را اسپری کنید.
چرا گیاهان به کود نیاز دارند؟
گیاهان برای رشد مناسب و سالم ماندن به مجموعه ای از مواد مغذی ضروری نیاز دارند؛ همه گیاهان باید دارای منابع نیتروژن، فسفر و پتاسیم به صورت ویژه باشند که به عنوان درشت مغذی شناخته می شوند.
کود میکرو و کود ماکرو
کودهای ماکرو و میکرو به مقدار مواد مغذی مورد نیاز گیاهان اشاره دارند، نه به اهمیت آنها برای رشد گیاه و هر دو برای داشتن گیاهان شاد و سالم ضروری هستند. کودهای میکرو در مقادیر بسیار دقیق و کوچک مورد نیاز هستند در حالی که کودهای ماکرو در مقادیر زیاد مورد نیاز گیاهان می باشند.
کود زیستی یا بیولوژیک چیست؟
کود بیولوژیکی یا کود زیستی، ماده ای حاوی میکرو ارگانیسم های زنده است که با افزایش عرضه یا در دسترس بودن مواد مغذی اولیه به گیاه و خاک میزبان، رشد را تقویت می کنند. این کودها معمولاً از مواد گیاهی یا مواد معدنی زنده مانند باکتری ها، قارچ ها و سینو باکتری ها به دست می آیند و به شکل مایع یا دانه ای هستند.
مزایا و معایب کودهای شیمیایی
وقتی صحبت از مزایای استفاده از کود در کشاورزی می شود، همه چیز به کارایی آن مربوط می شود. تا زمانی که بدانید چگونه، چه مقدار و در چه زمانی از کودهای شیمیایی استفاده کنید، آنها می توانند باعث شوند که زمین های بی کیفیت محصول قابل توجهی تولید کنند.