درست مانند حیوانات، همه گیاهان برای رشد سالم و قوی به عناصر خاصی نیاز دارند، هر چه گیاه سالم تر و قویتر باشد، گل های زنده تر و ماندگارتری دارد. عوامل موثر بر رشد گیاهان از سه عنصر کلیدی برای گلدهی شامل می شوند، نور خورشید به آنها نیرو و انرژی کافی برای تولید گل می دهد، آبیاری درست و به موقع فرآیندهای آنها را در طول دوره رشد حفظ می کند و تغذیه از خاک، مواد مغذی و معدنی ضروری را به غیر از کربن، اکسیژن و هیدروژنی که از هوا و آب میگیرند، فراهم می کند. با این حال بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز گیاهان ممکن است از طریق شسته شدن توسط آبیاری یا استفاده گیاهان قبلی از خاک تخلیه شوند، به همین دلیل مهم است که از کودهای مخصوص گیاهان گلدار استفاده کنید.

هنگامی که در یک فروشگاه گل و گیاه قدم می زنید، احتمالاً متوجه طیف گسترده ای از فرمولاسیون های کود خواهید شد، کیسه ها، بطری ها، پودرها، گرانول ها، گلوله ها، اسپری ها و کنسانتره ها را خواهید دید؛ علاوه بر این، تعداد فزاینده ای از کودهای ارگانیک را پیدا خواهید کرد. کسب اطلاعات بیشتر در مورد مواد مغذی مورد نیاز هرگیاه و ویژگی های کودهای مختلف می تواند به شما در انتخاب بهترین کود برای گیاهان گلدار کمک کند.


بهترین کود برای گیاهان گلدار

تعدادی متغیر مختلف وجود دارد که باید هنگام انتخاب کود مورد استفاده برای گیاهناتان در نظر بگیرید. اگر خاک شما در حال حاضر کمبود یا مقدار زیادی مواد مغذی دارد، ممکن است برای متعادل کردن آن به یک نسبت غیر معمول از کود یا یک فرمول با ریزمغذی های خاص نیاز داشته باشید. در اکثر مواقع، تصمیم گیری در مورد استفاده از کود گیاهان گلدار به تعداد دفعات استفاده از آن بستگی دارد، اینکه آیا می خواهید از مواد شیمیایی معدنی به روش محلول پاشی روی گیاهان خود استفاده کنید یا نه، و اینکه آیا به ساخت کود خانگی علاقه دارید.

بهترین کود گیاهان گلدار، مواد مغذی را برای باغ و تمامی گیاهان فراهم می کند، که استفاده از آن به ویژه در خاک هایی که غنی از مواد مغذی نیستند، مانند خاک رس یا شن، مهم است. تولید شکوفه ها از گیاه انرژی زیادی می طلبد و گاهی اوقات گیاهان نمی توانند غذای مورد نیاز خود را به تنهایی از خاک دریافت کنند؛ در نتیجه با استفاده از یک کود خوب مواد مغذی و انرژی برای گیاهان فراهم می شود تا بتوانند هر سال شکوفا شوند، سالم بمانند و بزرگتر شوند. در حالی که انتخاب های زیادی در بین کودهای شیمیایی و ارگانیک وجود دارند، همه آنها برای گیاهان گل دار مناسب نیستند.


بهترین کود گیاهان گلدار


کود کامل برای گلدهی گیاهان

برای اکثر افرادی از گیاهان گلدار نگهداری می کنند، یک کود کامل برای تامین سه عنصر اصلی گیاهان برای رشد لازم است:

•     نیتروژن (N): رشد شاخ و برگ و سرسبزی گیاه را افزایش می دهد

•     فسفر یا فسفات (P): به شکوفایی و تشکیل گل ها کمک می کند

•     پتاسیم یا پتاس (K): سیستم ریشه سالم را توسعه می دهد

کودهای کامل به نسبتی فرموله میشوند که برای اکثر باغ ها و گیاهان مناسب هستند، میزان این سه ماده مغذی اصلی به ترتیب روی بسته بندی فهرست میشود که به عنوان NPK شناخته می شود. گیاهان برای رشد برگ و ریشه سالم و توسعه یافته و سیستم حمل و نقل به نیتروژن و پتاسیم نیاز دارند، اما توصیه می شود برای تحریک گلدهی، کودهایی را انتخاب کنید که درصد فسفر بیشتری نسبت به درصد نیتروژن و پتاسیم دارند. برخی از فرمول های تقویت کننده برای گلدهی گیاهان به دلیل سطوح بالای فسفر برای گیاهان گلدار بهتر به بازار عرضه می شوند، البته باید در نظر داشته باشید فسفر بیش از حد می تواند به گیاهان شما آسیب برساند. گل های سالم به سیستم های ریشه ای قوی نیاز دارند و افزایش پتاسیم می تواند تضمین کند که گلدهی گیاهان شما شروع خوبی خواهند داشت. بهترین کود برای گیاهان گلدار دارای سطوح بالایی از پتاسیم است، زیرا این ماده غذایی شکوفه های بزرگتر و درخشان تری ایجاد می کند،به عنوان مثال کود 15-5-30 آنورل به دلیل داشتن نسبت پتاسیم بالا در بین علاقه مندان به باغ گل محبوب است.


کودهای آلی برای گیاهان گلدار

کودهای شیمیایی مستقیماً گیاه را تغذیه می کنند اما کودهای آلی و طبیعی خاک را تغذیه می کنند؛ این فرآیند کندتر است، اما در دراز مدت مزایای عمده ای برای گیاهان و باغ خواهد داشت. از آنجایی که استفاده از کود آلی روش ملایم تری برای کود دهی باغ است، می توانید یک یا دو بار در سال مقدار زیادی کود آلی به باغ خود اضافه کنید و حاصلخیزی خارق العاده ای داشته باشید در حالی که خطر سوختن ریشه یا ساقه گیاهان خود را ندارید. کودهای شیمیایی را نمی توان تا این حد آزادانه مصرف کرد، بنابراین بیشتر به کاربرد منظم تری نیاز دارند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته حتی کودهای شیمیایی کامل یا متعادل نیز طیف وسیعی از مزایای کودهای آلی را ندارند، مانند بهبود توانایی خاک برای جذب و حفظ رطوبت.

کودهای آلی اساسا از کودهای حیوانی و کمپوست به دست می آیند، این بدان معنیست که می توانید زباله های باغ و باقی مانده آشپزخانه را فقط با استفاده از یک سطل کمپوست و گذر زمان به کود طبیعی تبدیل کنید. البته در تفاوت کودهای شیمیایی و آلی می توان گفت که کودهای شیمیایی با سرعت بیشتری مواد مغذی را در دسترس گیاهان گلدار قرار می دهند و ارزان قیمت هستند. از طرفی اگر کودهای شیمیایی بیشتر از اندازه استفاده شوند می توانند به راحتی گل ها و گیاهان را بسوزانند، این امر به ویژه در گلدان ها بیشتر از باغچه نگران کننده است. از نظر فنی، همه کودهای آلی آهسته رهش هستند، زیرا تجزیه مواد آلی در حضور میکروارگانیسم های خاک زمان می برد، این نوع کودها برای مراقبت از گیاهان آپارتمانی و گلدان های در فضای باز بسیار محبوب هستند.


بهترین کود گلدهی گیاهان


محلول پاشی گیاهان گلدار

اسپری کردن کودهای مایع روی شاخه و برگ های گیاهان، محلول پاشی نام دارد و باعث می شود گیاهان مواد مغذی مایع را از طریق برگ ها جذب کنند. از این روش معمولاً زمانی که گیاهان گل دار کمبود ماده مغذی خاصی دارند استفاده می شود زیرا کودهای مایع توسط برگ های برخی از درختان و گلها سریعتر جذب می شوند. می توان از کودهای مایع شیمیایی یا ارگانیک در محلول پاشی استفاده کرد، اما همه گل ها به این روش به طور موثر تغذیه نمی شوند، زیرا موم ها و کرک های برخی از برگ ها به عنوان مانعی برای جذب مواد مغذی عمل می کنند. بهترین کود گیاهان گلدار در روش تغذیه برگی، کود پتاسیم است که به خوبی توسط برگ ها جذب می شود، همچنین کود آهن نیز در این روش برای گیاهانی که علائم کلروز دارند می تواند مفید باشد.

همانطور که کود شیمیایی بیش از حد می توانند ریشه گیاه را بسوزاند، کوددهی از طریق برگها در حالی که گیاهان تحت استرس هستند می تواند باعث استرس بیشتر آنها شود. اگر چند گیاه آویزان دارید که می‌خواهید با تغذیه برگی از آنها لذت ببرید، ابتدا به آنها آبیاری کنید و چند ساعت قبل از کود دادن صبر کنید تا گیاهان در بهترین حالت برای استفاده از آن باشند.


زمان مناسب کود دهی گیاهان گلدار

شما می توانید در هر زمانی در طول روز، صبح یا عصر به گیاهان گلدار باغ و گلدان های خود کود بدهید، این قسمت فرقی نمی کند. با این حال، همیشه قبل از کوددهی گیاهان، از مرطوب بودن خاک اطمینان حاصل کنید، اگر گل ها کم آب، پژمرده یا تحت فشار هستند هرگز آنها را کود ندهید، زیرا میتواند به شدت به آنها آسیب برساند یا حتی از بین ببرد. گیاهانی که خشک هستند خیلی سریعتر از گیاهانی که به خوبی هیدراته شده اند کود را جذب می کنند و به همین دلیل خطر سوختن آنها بسیار بیشتر است.

کود دهی گیاهان گلدار بهتر است از بهار شروع شده و در اواخر تابستان متوقف شود، گیاهان در پاییز یا زمستان خواب هستند و نباید به آنها کود بدهید. برای بهترین نتیجه، کودهای آهسته رهش را در زمان کاشت، یا در اوایل بهار اعمال کنید، سپس آن را مجدداً 2 تا 3 بار در طول ماه های تابستان اضافه کنید. برای استفاده از کودهای مایع برای گیاهان گلدار باید اوایل بهار و سپس هر 2-4 هفته یکبار در ماههای تابستان اقدام به کود دهی کنید، برای سهولت در هر بار آبیاری می توانید مقدار رقیق شده را به آنها بدهید.

نظرات کاربران
captcha

کاربر گرامی ، جهت ثبت نظر در سایت ، می بایست ثبت نام کنید!

محصولات مرتبط