کمپوست و کود همپوشانی دارند، به این معنی که می توانند به خوبی با هم موثر باشند اما باید از زمان و نحوه مصرف هر کدام و از جزئیات دقیق تفاوت کمپوست و کود اطلاع داشته باشید. تهیه کمپوست در خانه می تواند تصویر بدی در ذهن ها داشته باشد که به دلیل وجود تصورات غلط رایج در مورد کمپوست خانگی از جمله پیچیدگی، بوی بد و نامرتبی می باشد. اگر شما به روش اشتباه بخواهید کمپوست تهیه کنید، ممکن است این موارد درست باشد، اما یادگیری نحوه کمپوست کردن به روش صحیح در واقع اینکار بسیار ساده است.
پس از تهیه کمپوست در خانه می توانید باغ گل خود را با آن بهبود ببخشید، چمن های خود را به خوبی پرورش دهید، سبزیجات در حال رشد خود را تغذیه کنید و بسیاری مزایای دیگر. هنگامی که تهیه کمپوست را شروع کنید، متوجه خواهید شد که این یک راه آسان برای استفاده مجدد از ضایعات آشپزخانه و سایر مواد آلی و تبدیل آن به چیزیست که می تواند به رشد گیاهان شما کمک کند.
کمپوست مهم ترین مکملیست که می توانید به باغ خود بدهید؛ این یک راه ساده برای افزودن هوموس غنی از مواد مغذی به چمن یا باغ شماست که به رشد گیاهان کمک می کند و سرزندگی را به خاک تخلیه شده باز می گرداند. همچنین این روش رایگان است، ساخت آن آسان می باشد؛ همچنین هیچ ضرری برای محیط زیست ندارد. اما تهیه کمپوست در خانه فواید دیگری نیز دارد که عبارتند از:
1- تهویه خاک: با تهیه کمپوست، هوموس غنی برای چمن و باغ خود ایجاد می کنید. این مواد مغذی را به گیاهان شما اضافه می کند و به حفظ رطوبت خاک نیز کمک می کند.
2- بازیافت زباله های آشپزخانه و حیاط: کمپوست خانگی می تواند تا 30 درصد زباله های آشپزخانه را کم کند، اهمیت این موضوع زمانیست که مواد آلی به محل دفن زباله می رسند، هوای لازم برای تجزیه سریع را ندارد. در عوض، با تجزیه گاز متان مضر تولید می کند و سرعت گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی را افزایش می دهند.
3- ارگانیسم های مفید را به خاک اضافه می کند: موجودات میکروسکوپی موجود در کمپوست به هوادهی خاک، تجزیه مواد آلی برای استفاده گیاهی و دفع بیماری های گیاهی کمک می کنند.
4- کمپوست برای محیط زیست خوب است: کمپوست در برخی شرایط یک جایگزین طبیعی و گاهی یک مکمل برای کودهای شیمیایی می باشد.
5- کمپوست حجم زباله ها را کاهش می دهد: اکثر محل های دفن زباله به سرعت پر می شوند؛ یک سوم زباله های این مناطق از مواد قابل کمپوست خانگی تشکیل شده است. کاهش این زباله ها از محل دفن زباله به این معنیست که محل دفن زباله ها بیشتر دوام می آورد.
استفاده از کمپوست یکی از کودهای مناسب فلفل دلمه ای می باشد که علاوه بر استفاده از آن پیش از کشت می توانید به صورت ماهانه با چای کمپوست نیز گیاهتان را کود دهی کنید. قبل از شروع تهیه کمپوست در خانه، مهم است بدانید که انواع مختلف از کمپوست شامل کمپوست سرد، کمپوست گرم و ورمی کمپوست می باشد. کمپوست سرد به معنی جمع آوری زباله های محوطه و مواد آلی موجود در سطل زباله (مانند پوست میوه ها و سبزیجات، تفاله ها و فیلترهای قهوه و پوسته تخم مرغ) در یک سطل است که در طول یک سال یا بیشتر تجزیه می شوند. تهیه کمپوست گرم نیاز به مشارکت بیشتر شما دارد، اما در زمان سریعتری، بین یک تا سه ماه، نتیجه آن را مشاهده خواهید کرد. مهمترین عوامل مورد نیاز برای تهیه کمپوست گرم، نیتروژن، کربن، هوا و آب هستند که با هم، میکروارگانیسم ها را تغذیه می کنند تا روند پوسیدگی را سرعت ببخشد.
نوع دیگری از کمپوست، ورمی کمپوست است که با کمک کرم ها تهیه می شود، هنگامی که این کرم ها ضایعات غذای شما را می خورند، مواد تجزیه شده را آزاد می کنند که سرشار از نیتروژن اند. برای تهیه ورمی کمپوست شما به کرم های قرمز نیاز دارید که می توان به ارزانی به صورت آنلاین یا از یک تامین کننده باغدار خریداری کرد.
تهیه کمپوست در خانه روشی عالی برای استفاده از هر چیزیست که در خانه قرار دارد و تاریخ مصرف آن گذشته که همانطور که گفته شد به کاهش ضایعات مواد غذایی کمک می کند؛ همچنین می توانید انواع خاصی از زباله های حیاط را به جای ارسال به زباله دان، کمپوست کنید. با استفاده از مواد زیر می توانید توده کمپوست خانگی خود را درست شروع کنید:
• ضایعات و پوست میوه ها
• ضایعات سبزیجات
• تفاله های قهوه
• پوسته تخم مرغ (اگرچه ممکن است کمی طول بکشد تا تجزیه شود)
• چمن و بریده گیاهان
• برگ های خشک
• تراشه های چوب و پوست ریز خرد شده
• روزنامه خرد شده و پوشال
• خاک اره از چوب تصفیه نشده
نگه داشتن یک ظرف یا یک سطل کمپوست، یک راه آسان برای جمع آوری مواد کمپوست هنگام آماده کردن وعده های غذایی است. برای نگهداری ضایعات آشپزخانه که ممکن است به سرعت شروع به فاسد شدن کنند، گزینه دیگر این است که آنها را در فریزر نگهداری کنید تا زمانی که آماده باشید آنها را به توده های بزرگتر در فضای باز خود اضافه کنید.
✔ گوشت، استخوان یا ضایعات ماهی را کمپوست نکنید زیرا آنها باعث جذب آفات می شوند، مگر اینکه از کمپوستری استفاده کنید که به طور خاص برای این منظور طراحی شده است.
✔ از کمپوست کردن علف های هرز چند ساله یا گیاهان بیمار خودداری کنید، زیرا ممکن است در هنگام پخش کمپوست خانگی خود بذر علف های هرز یا بیماری را پخش کنید.
✔ کودهای حیوانی مانند کود گاوی را در تهیه کمپوست که از محصولات غذایی استفاده می شود، وارد نکنید.
✔ پوست موز، پوست هلو و پوست پرتقال ممکن است حاوی بقایای آفت کش باشد و بناید در تهیه کمپوست از آنها استفاده کنید.
✔ برگ گردو سیاه نباید کمپوست شود.
✔ می توانید خاک اره را به کمپوست اضافه شود، اما باید به صورت نازک مخلوط یا پراکنده شود تا کلوخه نشود. مطمئن شوید که خاک اره تمیز است، بدون هر گونه روغن باقیمانده از تجهیزات برش.
برای تهیه کمپوست در خانه، باید صبر کنید تا مواد سبز و قهوه ای کافی برای ساختن توده ای به عمق حداقل 1متر را داشته باشید. مواد قهوه ای (خشک) شامل مواد گیاهی خشک شده، برگ های افتاده، شاخه های خرد شده درختان، مقوا، روزنامه، یونجه، کاه و براده های چوب است که کربن را به کمپوست اضافه می کنند. مواد سبز (مرطوب) شامل ضایعات آشپزخانه، پوست میوه، تفاله قهوه، و کمی گیاهان تازه و علف است که نیتروژن مورد نیاز را تامین می کنند. برای تهیه کمپوست مناسب، بهتر است سه قسمت مواد قهوه ای را با یک قسمت از مواد سبز ترکیب کنید؛ اگر توده کمپوست خیلی مرطوب به نظر می رسد و بیش از حد بو می دهد، مواد قهوه ای بیشتری اضافه کنید یا بیشتر هوادهی کنید، یا اگر می بینید که بسیار قهوه ای و خشک به نظر می رسد، مواد سبز رنگ و کمی آب اضافه کنید تا کمی مرطوب شود.
برای تهیه کمپوست در خانه باید به طور منظم روی توده آب بپاشید تا قوام یک اسفنج مرطوب داشته باشد. البته آبدهی بیش از حد نیز موجب غرق شدن میکروارگانیسم های موجود در توده کمپوست می شود، در این صورت توده به جای کمپوست شدن، پوسیده می شود. با بررسی مداوم دمای کمپوست خانگی می توانید مطمئن شوید که مواد به درستی تجزیه می شوند، یا به سادگی با دست خود وسط توده کمپوست را بررسی کنید که گرم باشد.
در طول فصل رشد، باید اکسیژن انبوه کمپوست را با چرخاندن یک بار در هفته، تامین کنید. بهترین زمان برای تهیه کمپوست خانگی زمانیست که مرکز توده گرم می شود یا زمانی که دماسنج بین 45 درجه تا 60 درجه سانتیگراد نشان می دهد. هم زدن توده کمپوست به آماده شدن سریعتر آن کمک می کند و از مات شدن مواد و ایجاد بوی شدید جلوگیری می کند. در این مرحله، لایه های قهوه ای و سبز به هدف خود عمل کرده اند، بنابراین باید این دو ماده را کاملاً هم بزنید و مخلوط کنید. علاوه بر هوادهی منظم، مواد خام را به اندازه های کوچکتر خرد کنید تا فرآیند کمپوست سازی را تسریع کنید.
هنگامی که توده کمپوست دیگر گرما نمی دهد و خشک، قهوه ای و شکننده می شود، کاملاً پخته شده و آماده استفاده در باغ است. برای کوددهی پیش از کشت و در ابتدای هر فصل کاشت، حدود 10 تا 15 سانتی متر کمپوست به باغ و یک لایه ضخیم به بالای گلدان اضافه کنید. همچنین می توانید از کمپوست چای تهیه کنید و برای گیاهان از آن استفاده کنید؛ به این صورت که اجازه دهید کمپوست برای چند روز در آب خیس بخورد و سپس آن را صاف کرده تا به عنوان یک کود مایع خانگی استفاده شود.