باغبانان مبتدی گاهی اوقات اصطلاحات کمپوست و کود را با هم اشتباه می گیرند، که البته قابل درک است زیرا بین این دو همپوشانی وجود دارد. مهمتر از آن، این سردرگمی می تواند منجر به عدم اطمینان در مورد استفاده از کمپوست یا کود و در یک موقعیت خاص شود. کمپوست موضوع پیچیده تری از کود است زیرا عملکردهای مختلفی را انجام می دهد. برای اطلاع از تفاوت های کود و کمپوست باید ابتدا درک اولیه از از معانی هر کدام بدست آورید.
در ابتدایی ترین سطح، کمپوست Compost مواد آلی تجزیه شده است، با این حال بسیاری از اشکال مواد آلی همیشه در مکان های مختلف در حال تجزیه هستند؛ اما کمپوست معمولاً به طور خاص به مواد آلی اشاره دارد که در یک توده (اغلب در سطل) تجزیه شده اند. بسیاری از باغبانان برای ساختن کمپوست خود چنین توده ای را در حیاط خود نگه می دارند و این یکی از تفاوت های بین کمپوست و کود است. در حالی که می توانید کمپوست بخرید، این امکان را نیز دارید که در پول خود صرفه جویی کنید و آن را خودتان درست کنید، در مقابل کود معمولاً چیزیست که شما خریداری می کنید. برای تهیه کمپوست در خانه چهار مرحله اساسی وجود دارد:
1. عناصر سبز مانند ضایعات آشپزخانه را در سطلی بریزید.
2. عناصر قهوه ای مانند برگ های مرده ای را که در پاییز بیرون ریخته، اضافه کنید (برای نتایج بهتر ابتدا آن را ریز کنید).
3. به حاصل آب بدهید.
4. گهگاه توده را بچرخانید.
باکتری های بیولوژیکی و هوازی در نهایت به این توده را پیدا می کنند و به گرم شدن آن کمک می کنند، این گرما باعث تجزیه مواد آلی می شود. محصول نهایی برای چشمان آموزش ندیده شبیه خاک به نظر می رسد اما ارزش بسیار بیشتری نسبت به خاک دارد.
اکثر افراد حتی مبتدیان در باغبانی می دانند که می توانید از کمپوست در اطراف هر گیاهی برای کمک به رشد آنها استفاده کنید. کمپوست بهتر است به عنوان یک اصلاح کننده خاک در نظر گرفته شود تا یک کود؛ با استفاده از این اصطلاح، متوجه می شویم که کمپوست نه تنها سلامت و رشد گیاه را بهبود می بخشد، بلکه مزایای دیگری نیز به آن اضافه می کند. از جمله اینکه می تواند ساختار خاک را بهبود بخشد و در نتیجه به زهکشی، هوادهی و حفظ رطوبت بهتر دست یابد. همچنین کمپوست حاوی میکروارگانیسم ها و میکروب های مفیدیست که می توانند به تغذیه گیاه کمک کرده و گیاهان را در برابر بیماری مقاومتر کنند و استفاده از آن از عوارض کود دهی بیش از حد جلوگیری خواهد کرد.
کود Fertilizer گیاهان را با مواد مغذی خاصی تامین می کند و به یکی از دو دسته شیمیایی یا آلی تقسیم می شود.
کود شیمیایی یک محصول مصنوعی است که به احتمال زیاد هنگام مراجعه به مراکز فروش و گلخانه ها مشاهده می کنید. برای اطمینان از اینکه مواد مغذی خاص در مقادیر خاص در دسترس هستند، عناصر کود شیمیایی با دقت زیادی کنار هم قرار داده شده اند و رایج ترین آنها کودهای کامل یا NPK هستند. البته باید دقت کنید که این محصولات در صورت استفاده نادرست می توانند برای خاک و گیاه مضر باشند، مصرف کود شیمیایی بیش از حد می تواند گیاهان را بسوزاند. علاوه بر کمبودهای خاک، هر گیاهی به نوع خاصی از کود نیاز دارد؛ به عنوان مثال یک کود حاوی نیتروژن بالا به گیاه گوجه فرنگی شاخ و برگ سبز سالم زیادی می دهد، اما نیتروژن بیش از حد و فسفر ناکافی به معنای میوه های کمتر می باشد.
کود آلی یک محصول طبیعی است، البته حتی در صورت انتخاب این نوع کود باید مراقب باشید که آنها را بیش از حد استفاده نکنید، آنها به طور کلی ایمن تر از کودهای شیمیایی هستند.
کمپوست و کود زمانی که به درستی مورد استفاده قرار گیرند، می توانند به خوبی در کنار هم اثر کنند. مواد آلی موجود در کمپوست، مواد مغذی موجود در کود را محاصره می کند و آنها را تا زمانی که مورد نیاز گیاهان قرار می گیرد ذخیره می کند. کمپوست همچنین بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را در مقادیر بسیار کم، مانند بور فراهم می کند و از آنجایی که این ریزمغذی به مقدار کمی موردنیاز گیاهان است، نیازی به خرید انواع کود بور نخواهید داشت. شما می توانید بدون استفاده از کمپوست از کود استفاده کنید اما با اینکار فرصتی برای افزایش حاصلخیزی خاک و توانایی خاک برای حفظ رطوبت را از دست می دهید. خاکی که به طور منظم با کمپوست اصلاح می شود، غنی، تیره و خرد می شود و اغلب به کود بسیار کمتری نسبت به خاک های دیگر نیاز دارد.
کمپوست یک ماده آلی کاملا طبیعی برای بهبود کیفیت خاک است، در حالی که کود می تواند ارگانیک یا شیمیایی باشد و حاوی عناصر خاصی به نسبت های دقیق است که گیاهان می توانند از آنها برای رشد استفاده کنند. کمپوست برای تغذیه خاک و فراهم کردن شرایط بهینه برای زندگی گیاهان عالی است، اما کودها خودشان مستقیماً گیاهان را تغذیه می کنند. البته کود همچنین به سطح مواد مغذی خاک می افزاید، اما به جای تغذیه شبکه غذایی خاک، ترکیبات موجود در کودها برای رفع نیاز گیاهان سریع الرشد در نظر گرفته شده است. کودهای ارگانیک یا شیمیایی برای سبزیجات خوب عمل می کنند، اما نشان داده شده که کودهای آلی و کمپوست برای متعادل کردن شبکه غذایی خاک بهتر هستند. کود شیمیایی همچنین می تواند کمپوست را تغذیه کند، اما استفاده مداوم از آن ممکن است ترکیب شیمیایی خاک و همچنین حشرات و میکروبهای مفید را از بین ببرد.
اگرچه کمپوست و کود میتوانند مکمل هم باشند، اما نباید به جای یکدیگر استفاده شود؛ استفاده از کمپوست به نتایج خاصی می رسد که کود چنین قابلیت هایی را ندارد. به عنوان مثال کودهای شیمیایی باعث بهبود ساختار خاک شما نمی شود، از سوی دیگر برخی از خاک های باغ و باغچه ممکن است فاقد یک ماده مغذی خاص باشند که ممکن است در کمپوست وجود نداشته باشد.
بسیاری از مراکز تحقیقاتی و کشاورزی در شهرها وجود دارند که می توانید با ارسال نمونه ای از خاک باغچه خود، از وضعیت خاک و کمبودهای آن توسط آزمایش مطلع شوید. اگر ماده مغذی خاصی در خاک وجود ندارد یا در سطوح پایین تر از حد مطلوب است، می توانید اضافه کردن کمپوست را با کود مناسب تکمیل کنید.
پرداختن به کمبود مواد مغذی خاص یکی از مواردی است که مردم استفاده از کود را انتخاب می کنند، نه کمپوست. یک مثال در این مورد زمانی است که درخت یا گیاه گل نمی دهد، گاهی اوقات مشکل کمبود فسفر است که با استفاده از پودر استخوان برطرف می شود اما استفاده از کودهای شیمیایی راحت تر هستند. این به ویژه برای تغذیه چمن صدق می کند، بسیاری از افراد چمن های خود را تا سه بار در سال بر اساس برنامه کوددهی می کنند؛ ترکیب کود مورد استفاده در هر دوره می تواند متفاوت باشد، بر اساس نیازهای مختلف چمن در طول سال. افرادی که مشغله زیادی دارند اغلب باغبانان حرفه ای برای مراقبت از چمن را انتخاب می کنند تا اطمینان حاصل کنند که چمن هایشان مکمل های مناسب را در زمان های مناسب در طول سال دریافت می کند.
یکی از بهترین مزایای کمپوست این است که می توان از آن در هر زمان با نتایج خوبی استفاده کرد. هنگامی که یک باغ را از ابتدا شروع می کنید، از کمپوست بسیار بیشتر از کود استفاده خواهید کرد زیرا هدف شما ساختن و تقویت خاک است. وقتی خودتان کمپوست را درست کنید، هزینه ای برایتان نخواهد داشت و برای اعمال آن نیازی به اندازه گیری و مخلوط کردن دقیق نیست. می توان از کمپوست برای کود دهی پیش از کشت استفاده کنید یا بعد از کاشت گیاه و درخت به خاک اطراف گیاهان آن را منتقل کنید.