میوه زیبا و خوش طعم کیوی متعلق به مناطق معتدل و بومی چین می باشد، این میوه روی درختان کوچکی که در اصطلاح به آن ها درختچه گفته می شود رشد می کنند. یکی از ویژگی های مهم درخت کیوی وجود گل نر و ماده به صورت مجزا در درخت می باشد به این صورت که گل های نر روی یک درختچه و گل های ماده روی درختچه ای دیگر رشد می کنند، به همین دلیل باغداران چند مدل مختلف از درخت کیوی را در باغ خود می کارند. با استفاده از بهترین کود برای کیوی در کنار سایر عناصر مورد نیاز این گیاه می توان به پرورش درخت کیوی در باغ خود و برداشت میوه های با کیفیت بپردازید. یکی از نکته های مهم در مورد درخت کیوی محصول دهی آن است که این درخت چنانچه در یک سال باردهی خیلی خوبی داشته باشد میزان باردهی آن در سال های بعدی کاهش می یابد، البته با استفاده از کودهای کیوی می توان باردهی این درخت را افزایش داد.

درخت کیوی جهت رشد به آفتاب مناسب و کامل، خاک های شنی حاوی هوموس کافی و آبیاری زیاد نیاز دارد، البته آبیاری آن نباید به گونه ای باشد که سبب پوسیدگی ریشه ها و از بین رفتن نهال گردد. رایج ترین روش کاشت کیوی از طریق کاشت بذر بوده اما کاشت آن از طریق قلمه چوب نرم و پیوند زدن نیز امکان پذیر است. نکته ای که در مورد کاشت نهال کیوی باید به آن دقت نمایید حساسیت آن به دمای پایین و آسیب پذیر بودن در برابر سرما می باشد، از این رو می توانید یکی دو سال ابتدایی رشد نهال آن را در فضای بسته نگهداری نمایید و بعد به فضای آزاد انتقال دهید و همچنین درختچه آن به صورت بالارونده رشد می کند بنابراین در مسیر رشد خود نیاز به یک نیروی کمکی مانند چوب یا داربست دارد. از بیماری های درخت کیوی می توان به تاج و پوسیدگی ریشه، پوسیدگی میوه با قارچ، بیماری گال تاج، آفت درخت، پوسیدگی ریشه آرمیلاریا و سوختگی باکتریایی اشاره کرد. بهترین آب و هوا برای کاشت کیوی در مناطق معتدل و سردسیر می باشد و قابلیت کشت در مناطق گرمسیری را ندارد.


کود نیترات پتاسیم


کود دهی درخت کیوی

درختان کیوی نیز مانند سایر درختان میوه جهت رشد مناسب و داشتن میوه با کیفیت به یک برنامه کود دهی مناسب نیاز دارند و چنانچه یکسری از املاح و مواد مغذی برای آنها فراهم نگردد رشد درختان متوقف می گردد و سبب محصول دهی نامناسب می شوند. بنابراین در کنار سایر پارامترها مانند نور، دما، آبیاری به موقع، خاک و هرس نمودن، درختان کیوی نیاز به کودهای مناسبی در زمان مناسب دارند زیرا اگر کود دهی درخت کیوی به موقع صورت نگیرد ممکن است نه تنها به رشد و بهبود کیفیت میوه کمک نکند بلکه نتیجه عکس نیز داشته باشد.


بهترین کودها برای درخت کیوی

درخت کیوی جهت رشد به عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم نیاز ویژه ای دارد و باید از کودهایی که حاوی این عناصر هستند استفاده شود. بهتر است کود دهی درخت کیوی از یک سال بعد از کاشت نهال در فصل بهار شروع گردد و تا پس از برداشت محصول ادامه یابد و همچنین هنگام رشد میوه، کود دهی صورت گیرد تا محصول با کیفیت تری تولید گردد. امروزه کودهای شیمیایی و طبیعی زیادی در بازار یافت می شود که باغداران باید با اطلاعات کافی بهترین کود برای درخت کیوی را انتخاب کنند.

برای درختان کیوی کودهای طبیعی بهتر از کودهای شیمیای هستند و با استفاده از آنها نتایج خوبی به دست می آید، کودهایی مانند کودهای حیوانی، کود جلبک دریایی، کود اسید هیومیک و کود مرغی جزء بهترین کودها برای درخت کیوی به شمار می آیند که می توانند باردهی درخت را چند برابر کنند. علاوه بر این ازت یکی از عناصر مهم برای رشد بهینه درخت کیوی می باشد و چنانچه به میزان کافی در اختیار درخت قرار نگیرد رشد نهال دچار کاهش قابل توجهی می گردد. همچنین منگنز، منیزیم و سولفات نیز از ریزمغذی هایی هستند که موقع کود دهی درخت کیوی باید از کودهای میکرو حاوی آنها نیز استفاده کرد.

تتتت

کود دهی درخت کیوی


مراحل کود دهی کیوی

چالکود، از روش های محبوب کود دهی درخت کیوی است که در عمق خاک و نزدیک ریشه درخت چاله های حفر می گردد و بیشترین عناصری که جهت رشد و نمو درخت نیاز است در چاله ها ریخته می شود. در این روش از ترکیب کودهای حیوانی پوسیده و ورمی کمپوست استفاده می گردد. بهترین زمان برای کود دهی کیوی از طریق چالکود انتهای فصل خواب و پیش از آغاز فصل رویش می باشد. زمان مناسب استفاده از کودهای درخت کیوی عبارتند از:

1- کود دهی زمان تشکیل برگ:

برای اینکه عناصر اولیه و ماکرو مورد نیاز درخت کیوی جهت جوانه زنی و افزایش تولید برگ و ریشه فراهم شود بهتر است از کودهای ازته، فسفر و پتاسیم با درصد مناسب استفاده شود.

2- کود دهی کیوی قبل از گلدهی:

در این مرحله بهتر است از کودهای ریزمغذی به همراه جلبک و آمینو اسید استفاده گردد تا تمامی عناصر مورد نیاز جهت جوانه زنی، گلدهی و همچنین تولید کیوی با کیفیت از درخت فراهم گردد.

3- کود دهی کیوی زمان تشکیل میوه:

در این مرحله برای رشد بیشتر کیوی ها و جلوگیری از به وجود آمدن هرگونه تنش محیطی و تغذیه ای برای درخت می توانید از ترکیبات کود هیومیک اسید استفاده نمایید.

4- استفاده از کود در زمان رشد میوه:

به جهت افزایش رشد و تقویت میوه ها و نیز تشکیل شدن کیوی های باکیفیت و مرغوب در این مرحله استفاده از کودهای حاوی ریز مغذی ها و کودهای آمینو اسید یا جلبک دریایی توصیه می شود.


کود جلبک دریایی


5- کود دهی زمان درشت شدن کیوی:

در این مرحله استفاده از کودهای پتاسیم بسیار مناسب بوده و به افزایش سایز، رنگ و کیفیت میوه ها کمک می کند. در این مرحله استفاده از کودهای پتاس در دو یا سه مرحله و بسته به زمان برداشت کیوی در فاصله ۱۵ روز از هم از طریق آبیاری یا محلول پاشی استفاده گردد.

6- رنگ دار شدن و پیش رس کردن:

استفاده دوباره از کودهای حاوی پتاسیم مانند نیترات پتاسیم و بعضی هورمون ها و یا کودهای ترکیبی تا ۲۰ روز قبل برداشت کیوی مناسب می باشد.


نکاتی برای کود دهی درخت کیوی

✓   برای مخلوط نمودن چند کود درخت کیوی، ابتدا آن را در مقادیر کوچک تست نمایید و بعد استفاده کنید.

✓   محلول کود آماده شده، حتما باید در طی چند ساعت استفاده گردد، در غیر این صورت مشکلاتی را به وجود می آورد.

✓   بهترین زمان‌ جهت محلول پاشی درخت کیوی غروب و یا اوایل صبح می باشد.

✓   برای اینکه نیازها و کمبودهای درخت کیوی را بشناسید بهتر است قبل از کود دهی درخت کیوی آزمایش خاک را انجام دهید.

نظرات کاربران
captcha

کاربر گرامی ، جهت ثبت نظر در سایت ، می بایست ثبت نام کنید!

محصولات مرتبط