گردو از درختان مثمر و دارای ارزش غذایی بالایی می باشد، ارقام و واریته های مختلفی داشته و قابلیت رشد در بیشتر مناطق را دارد. درخت گردو جهت رشد به نور کامل و زیاد، آبیاری منظم و متوسط، هرس کردن در فصل خواب، خاک حاصلخیز و دارای زهکشی و نیز کود مناسب نیاز دارد، کود دهی درخت گردو نیز مانند سایر شرایط رشد این درخت ضروری بوده و کیفیت محصولات به این عمل بستگی دارد. این میوه با ارزش کاربرد های زیادی نظیر تازه خوری، در آجیل، کیک، شیرینی و حتی در صنعت آرایشی و بهداشتی نقش دارد . جهت تکثیر درخت گردو می توان از طریق کاشت بذر، قلمه، خوابانیدن شاخه و پیوند زدن اقدام نمود. از مهمترین آفاتی که درختان گردو را تهدید می کند می توان به کرم میوه، مگس پوست خوار، شپشک گردو، شته گردو، کنه قرمز و زرد و سوسک شاخدار بالدار اشاره کرد.

این درخت هنگامی که به خواب زمستانی می رود تا دمای منفی ۱۱ درجه سانتی گراد را تحمل می کند و در تابستان دمای بالای ۳۸ درجه برای آن مضر بوده، چرا که سبب آفتاب سوختگی و چروکیدگی و پوسیدگی مغز می گردد. نکته ای که در کاشت درختان گردو باید به آن توجه داشته باشید فاصله بین کاشت آن ها می باشد زیرا درخت گردو دارای شاخ و برگ بسیاری بوده و مانع از رشد درختان اطراف خود می گردد.


کود نیترات پتاسیم


کود دهی درخت گردو

از آنجایی که گردو ارزش غذایی زیادی دارد، بنابراین نیاز تغذیه ای آن نیز بیشتر بوده؛ به خصوص درختان جوان که به کود دهی بیشتری نیاز دارند. نوع کود دهی گردو تاثیر بسزایی در میزان و کیفیت تولید محصول دارد؛ برای این که بتوانیم گردوی بیشتر و با کیفیت تری داشته باشیم باید از روش های کوددهی اصولی پیروی کرده و در زمان مناسب آن را انجام دهیم چرا که ممکن است با نداشتن اطلاعات کافی موجب آسیب رساندن به درختان گردو شویم. می توانید قبل از کاشت نهال گردو با انجام آزمایش خاک از نوع کمبود تغذیه ای درخت و میزان کود مورد نیاز خاک مطلع شوید و با انجام کود دهی به موقع و درست بیشترین محصول را بدست آورید.


بهترین روش کوددهی برای درخت گردو

جهت رشد بهتر و باروری درخت گردو باید در کنار کودهای حیوانی از کودهای شیمیایی نیز برای تغذیه آن استفاده نمود چرا که کود حیوانی به تنهایی نمی تواند تمام نیازهای درخت گردو را پاسخ دهد. در سال های اولیه رشد نهال گردو باید کودهای حیوانی به همراه کود شیمیایی به صورت چالکود به درخت داده شود تا نیازهای آن تامین گردد. در کود دهی درخت گردو به روش چالکود در قسمت سایه انداز درخت چاله ای به عمق ۵۰ سانتی متر حفر می گردد و کودهای مورد نظر در آن ریخته می شوند که بهترین آنها ورمی کمپوست بوده؛ البته هزینه آن بسیار بالا است و اگر برای شما صرفه اقتصادی ندارد می توانید از کود دامی پوسیده استفاده کنید. همچنین بهترین زمان برای کود دهی درخت گردو از روش چالکود هنگام خواب زمستانه یعنی از اواسط پاییز تا اواخر زمستان می باشد.


بهترین کود برای درخت گردو


بهترین کود برای درخت گردو

✓      کود نیتروژن: یکی از نیازهای اساسی برای گیاهان و حیوانات و از جمله درخت گردو نیتروژن می باشد که در تشکیل اسید های آمینه که ساختمان پروتئین را می سازند نقش مهم و اساسی دارد.

✓      کود فسفر: یکی از بهترین کودها برای نهال گردو انواع کود فسفر می باشد که در روند فتوسنتز نیز نقش مهمی بازی می کند؛ تنها هنگام خرید این کود به مرغوب بودن آن توجه داشته باشید.

✓      کود پتاسیم: کود پتاسیم سبب ایمنی بخشی نهال گردو می گردد و در برابر خشکسالی و بیماری های مختلف به درخت کمک می کند تا مقاوم باشد. پتاسیم را در ترکیب با سایر کودها به کار می گیرند تا بیشترین اثر را داشته باشد.

✓      کود کبوتر: استفاده از کود کبوتر برای کود دهی گردو در مقایسه با کود سایر حیوانات مقادیر بیشتری نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منیزیم و گچ را به درخت میرساند و همچنین خاک را در بهترین وضعیت نگه می دارد.

✓      کود مرغی: کود مرغی نیز مقادیر زیادی نیتروژن، فسفر و پتاسیم دارد، این کود با اضافه کردن مواد آلی به درخت گردو، ظرفیت نگهداری آب در درخت را بالا می برد. می توانید کود مرغی را هم از طریق چالکود و هم از طریق پخش کردن سطحی روی خاک به درخت گردو برسانید.


مراحل کود دهی درخت گردو

1- قبل از گلدهی و زمان تورم جوانه

در اوایل بهار فعالیت ریشه ها کم است و جذب عناصر غذایی کاهش می یابد، بنابراین محلول پاشی درخت گردو توسط کودهای فروت ست در زمان تورم جوانه اهمیت بسیاری دارد، این ترکیبات سبب بیدار شدن به موقع جوانه ها از خواب زمستانی و نیز گرده افشانی موثرتر می گردند.

2- کود دهی درخت گردو بعد از گلدهی

جهت تقویت، افزایش رشد و تولید گردو با کیفیت در این مرحله بهتر است از عناصر ریزمغذی موجود در کودهای میکرو برای کود دهی استفاده گردد.


کود دهی درخت گردو


3- کود دهی گردو زمان فندقی شدن

در این مرحله باید از کودهای آهن استفاده گردد چرا که درختان برای تنفس به آهن نیاز دارند و کمبود آن یکی از دلایل سیاهی مغز گردو بوده و نیز در کاهش ثمر دهی درخت نقش بسیاری دارد.

4- ۴۵ روز بعد از فندقی شدن گردوها

در این مرحله برای کود دهی درخت گردو استفاده از کودهای کلسیم مناسب می باشد زیرا به رشد میوه کمک کرده و کیفیت بخش سخت میوه را بالا می برد.


نکاتی برای کود دهی درخت گردو

•         هرسال که درخت گردو بزرگ تر می شود و به سن آن افزوده می گردد باید میزان کود مصرفی برای آن تا حدود ۱۰٪ افزایش یابد.

•         آبیاری سطحی و به اندازه پس از چالکود یکی از عوامل مهم در افزایش اثر کود دهی درخت گردو می باشد که کمک بسیاری به انتقال مواد مغذی به همه قسمت های خاک می کند.

•         هیچ گاه درختان گردوی خود را در فصل سرما کود دهی نکنید و بهترین زمان برای این کار از فصل بهار تا پاییز می باشد.

•         توجه داشته باشید هر زمینی نسبت به نوع خاک و اندازه و ابعاد که دارد نحوه کود دهی آن متفاوت بوده بنابراین بهتر است قبل از کود دهی درخت گردو با یک کارشناس مشورت کنید.

نظرات کاربران
captcha

کاربر گرامی ، جهت ثبت نظر در سایت ، می بایست ثبت نام کنید!

محصولات مرتبط