اینکه آیا روش های باغبانی ارگانیک را انجام دهید یا به محصولات شیمیایی تکیه کنید، یک تصمیم اصلی در باغبانی و کشاورزی است. اگر به دنبال راهی برای بهبود عملکرد محصولات خود هستید، اهمیت انتخاب نوع کود و کود دهی را نمی توانید نادیده بگیرید. کودهای شیمیایی و آلی مواد مغذی لازم برای رشد را در اختیار گیاهان قرار می دهند و این کار را در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام می دهند، نیازی به صبر برای مشاهده پیشرفت ها نیست.
استفاده از کود کاملا طبیعی مانند کود زیستی یا کود حیوانی در مقابل کود شیمیایی مصنوعی یک بحث مداوم در بین کشاورزان، باغبانان و متخصصان این حوزه برای مدت طولانی بوده است. اگر از تعدادی باغبان متخصص یا کشاورز با سابقه بپرسید که کود آلی یا شیمیایی را ترجیح می دهند، به احتمال زیاد پاسخ های مختلفی را خواهید شنید. برای گیاهان مواد مغذی، مواد مغذی است و در سطح خاک تفاوت کودهای آلی و کودهای شیمیایی قابل تشخیص نیستند؛ با این حال وقتی صحبت از سلامت خاک می شود، تفاوت های عمده ای بین کودهای آلی و شیمیایی وجود دارد.
کودهای شیمیایی که کودهای غیرمعدنی، مصنوعی یا کودهای تولیدی نامیده می شوند، برای استخراج مواد مغذی و ترکیب آنها به نسبت های خاص با پرکننده های شیمیایی تصفیه شده اند. در مقابل کود آلی معمولاً از فضولات گیاهی یا حیوانی تهیه می شود، آنها همچنین می توانند محصولات بسیار فرآوری شده با پایه کمپوست یا کود باشند. کودهای شیمیایی اغلب از فرآورده های نفتی، سنگ ها یا منابع دیگر به دست می آیند. مواد مغذی موجود در کودهای شیمیایی به خالص ترین حالت خود تصفیه شده و از موادی که قابلیت تجزیه آنها را کنترل می کنند، حذف می شوند، بنابراین مواد مغذی موجود در کودهای شیمیایی معمولاً برای جذب توسط گیاه بدون نیاز به فعالیت میکروبی در خاک در دسترس هستند.
البته برای انتخاب و استفاده از کودهای شیمیایی مهم است که توجه داشته باشید که کود شیمیایی مناسب برای شما به آب و هوا و نوع محصولی که می خواهید رشد دهید بستگی دارد.
وقتی صحبت از مزایای استفاده از کود در کشاورزی می شود، همه چیز به کارایی آن مربوط می شود. تا زمانی که بدانید چگونه، چه مقدار و در چه زمانی از کودهای شیمیایی استفاده کنید، آنها می توانند باعث شوند که زمین های بی کیفیت محصول قابل توجهی تولید کنند. انواع کودهای شیمیایی اغلب به جای نوع آلی انتخاب می شوند، زیرا مزایای فراوانتری دارند که عبارتند از:
از آنجایی که کودهای شیمیایی معمولاً به عنوان منابع غذایی سریع رهش شناخته می شوند، با استفاده از آنها مواد مغذی بلافاصله (در عرض چند روز) در دسترس گیاهان قرار میگیرند. به دلیل اثرگذاری سریعتر این کودها نسبت به کودهای ارگانیک، کودهای شیمیایی انتخاب خوبی برای کمک به گیاهانیست که از کمبود مواد مغذی رنج می برند. کودهای طبیعی (ارگانیک) ذاتاً دارای مواد غذایی با ویژگی آهسته رهش هستند؛ زمان می برد تا آنها تجزیه شوند (طی چند هفته) و خاک را با عناصر درشت مغذی غنی کنند.
شاید بزرگ ترین دلیلی که افراد کود شیمیایی را نسبت به کود آلی ترجیح می دهند، ارزان بودن آنها در مقایسه با کاربردهای ارگانیک است. این مواد تصفیه شده در حجم های بسیار زیاد تولید شده و به دلیل ماندگاری بسیار طولانی که دارد هزینه های تولید را کاهش می دهد و در نتیجه باعث صرفه جویی برای مصرف کننده می شود.
فرمولاسیون های کودهای مصنوعی با دقت ترکیب می شوند و می توانید مخلوط های مختلفی را برای انواع متفاوت گیاهان خریداری کنید.
کودهای شیمیایی که به هر دو صورت گلوله های خشک و دانه ای یا محصولات محلول در آب عرضه می شوند، تغذیه یکنواخت و ثابت را برای گیاهان فراهم می کنند.
بسیاری از کودهای شیمیایی به شکل مایع هستند و می توان آنها را به جای ریختن روی خاک، بر روی گیاه اسپری کرد. برخلاف کودهای خشک (که مستقیما روی خاک قرار می گیرند)، کودهای شیمیایی مایع را می توان در روش کوددهی از طریق برگ ها استفاده کرد، یعنی برای تقویت بیشتر مستقیماً روی شاخ و برگ های بلند اعمال کرد.
از آنجایی که بسیاری از محلول های شیمیایی کودهای مایع هستند، به راحتی می توان آنها را با محصولات کنترل علف های هرز و حشرات یا محلول های دیگر مخلوط کرد. این به صرفه جویی در زمان برای محافظت و تغذیه باغ و گیاهان شما کمک می کند.
1- کودهای شیمیایی معمولاً از منابع تجدید ناپذیر از جمله سوخت های فسیلی و فرآورده های نفتی ساخته می شوند.
2- کودهای شیمیایی در استفاده های طولانی مدت میکروب های خاک را از بین می برند. بیشتر کودهای شیمیایی نمک تصفیه شده هستند و این غلظت های بالای نمک برای فعالیت میکروبی مفید در خاک بسیار مضر است.
3- با استفاده از کود شیمیایی، مواد مغذی به ویژه نیتروژن، به آسانی برای جذب در دسترس گیاه هستند؛ بنابراین در صورت مصرف بیش از حد این نوع کود، خطر سوختن چمنزار زیاد است. کوددهی بیش از حد توسط این کودها نه تنها گیاهان را می کشد، بلکه کل اکوسیستم خاک را به هم می زند.
4- تحقیقات دانشگاه ورمونت نشان داده که آلودگی شیمیایی ناشی از کودهای مصنوعی می تواند باعث سبز شدن یا پر شدن آبراه های مجاور با شکوفه جلبک ها شود، بوی غیرعادی به خود بگیرد و اکسیژن را برای ماهی ها و دیگر گونه های موجود کاهش دهد و آنها را خفه کند. به دلیل اثرات این رواناب شیمیایی، کودهای مصنوعی اغلب دوستدار محیط زیست در نظر گرفته نمی شوند.