میوه به شاید به دلیل داشتن مزه گس و بافت سفت برای خام خواری طرفداران زیادی نداشته باشد، اما داشتن خواص بسیار و ویتامین ها و آنتی اکسیدان در ترکیب به آن را به میوه ای با ارزش تبدیل کرده است. خاستگاه اصلی آن ‌کشورهای اطراف دریاچه خزر می باشد و بسیار به سیب و گلابی شباهت دارد، به مانند این‌ میوه ها دارای چندین دانه در مرکز می باشد. درخت به ارتفاع نسبتا کوتاهی داشته و شاخ و برگ بسیار دارد، میوه نارس آن به رنگ سبز و سپس زرد رنگ می گردد دارای طعم گس بوده و هرچه رسیده تر می شود از طعم گس آن کاهش می یابد و سطح میوه ها با پرز و کرک های نرم سفید تا خاکستری مایل به قهوه ای پوشیده شده. درخت به از سن ۴ تا ۵ سالگی شروع به میوه دهی می کند و جهت رشد به نور کامل آفتاب نیاز دارد و بهتر است در مکانی به دور از وزش بادهای شدید کاشته شود، کود دهی درخت به به افزایش کیفیت میوه ها کمک کرده و همچنین باردهی درخت را نیز افزایش می دهد.

بهترین دما برای رشد درخت به بین ۱۵ تا ۲۰ درجه می باشد، اما این درخت قادر به تحمل سرمای زمستان بوده و می تواند در مناطق معتدل وسردسیر نیز رشد کند. میزان آبیاری آن به عوامل زیادی از قبیل شرایط آب و هوایی، سن، میزان بارندگی و شرایط خاک بستگی دارد، اما با این وجود درختان جوان به آبیاری بیشتری احتیاج دارند و چون درخت به ریشه های عمیقی ندارد قادر به تحمل خشکی طولانی مدت نبوده و در صورت مواجه شدن با خشکی طولانی میوه های کوچک و ریزی تولید می کند. این درخت میوه با ارزش با وجود اینکه در هر خاکی رشد می کند اما خاک های رسی و شنی برای رشد آن مناسب تر هستند. تکثیر درخت به از طریق قلمه زدن، پاجوش، پیوند و خوابانیدن صورت می گیرد و رایج ترین آفات و بیماری هایی که آن را تهدید می کنند شامل آتشک، شته، بیماری زنگ، سرخرطومی و لکه قارچی می باشد.


کود دهی درخت به

برای اینکه درختان و گیاهان بتوانند در کوتاه ترین زمان حداکثر رشد را داشته باشند و میوه های با کیفیتی تولید نمایند، استفاده از کودهای ماکرو و میکرو در تغذیه آن ها بسیار حائز اهمیت می باشد. عناصر ماکرو شامل: کربن، نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و گوگرد می باشد و عناصر میکرو شامل: آهن، منگنز، روی، مس، سدیم و مولیبدون است که کودهای شیمیایی با تامین این عناصر نقش موثری در رشد گیاه دارند. حال برای کاشت درخت به در زمین ابتدا باید عناصر موجود در خاک مشخص گردد تا عناصری که در خاک وجود ندارد و یا به مقدار کمتری یافت می گردد با استفاده از کود به خاک رسانده شود تا نیازهای غذایی این درخت میوه فراهم گردد؛ بنابراین انجام آزمایش خاک پیش از کاشت محصول در به دست آوردن محصولی با کیفیت و به میزان بیشتر بسیار کاربرد دارد.


کود دهی درخت به


چنانچه درخت به دچار آسیب و آفت گردد و برگ ها رنگ پریده شوند نشانه کمبود مواد مغذی می باشد و باید این کمبود را با کود جبران کرد. یکی از بهترین روش های کوددهی برای درخت به استفاده از چالکود می باشد، که در سمت سایه دار درخت تعداد ۴ تا ۶ چاله به عمق ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر حفر می شود. سپس بهتر است کودهای مناسب درخت به را با کود دامی پوسیده مخلوط کرده و داخل چاله ها ریخته می شود، در انتها چاله ها با خاک پر شده و فشرده شده و سپس آبیاری صورت بگیرد. استفاده از این روش راندمان تولید به را نسبت به روش کود دهی درخت به، به صورت سطحی بالا برده چرا که ریشه درخت به، به طور مستقیم مواد مورد نیاز خود را جذب کرده و تا چند سال عناصر مورد نیاز آن تامین می گردد.


انواع کود مورد استفاده برای درخت به

کودهای شیمیایی برای کود دهی درخت به

این کودها از منابع غیر زنده و به شیوه صنعتی در کارخانه ها تهیه شده، تصفیه و مخلوط می گردند. چنانچه از کودهای شیمیایی برای کود دهی درختان به استفاده شود سبب رشد سریع آن می گردد، اما کشاورزان باید توجه داشته باشند که مصرف بیش از اندازه کودهای شیمیایی سبب ضعیف کردن خاک و از بین بردن میکروارگانیسم های آن می گردد و همچنین درخت به را دچار آسیب نموده سبب سوختن و مزه تلخ میوه هایش می شود.


کودهای آلی یا طبیعی برای درخت به

کود آلی که از منابع طبیعی نظیر بقایای گیاهان (کودهای زیستی) و موجودات زنده به دست می آید با افزایش میزان تخلخل خاک و جذب آب نقش مهمی در بهبود ساختار خاک و تقویت درختان به ایفا می کند. استفاده از کودهای آلی برای کود دهی درخت به، عناصر غذایی مانند نیتروژن، فسفر و گوگرد را برای خاک فراهم آورده و نیز اثرات منفی استفاده از حشره کش، آفت کش و مواد سمی را کاهش می دهند.


بهترین کود برای درخت به


کود دهی درخت به با کود حیوانی

کود حیوانی که از فضولات حیواناتی مانند گاو، گوسفند، اسب، کبوتر، مرغ و بز به دست می آید، دارای عناصر و مواد غذایی غنی می باشند که البته مقدار آن از دامی به دام دیگر متفاوت بوده و به تغذیه حیوان نیز بستگی دارد. استفاده از کودهای حیوانی به خصوص کود گاوی برای کود دهی درخت به، برای خاک بسیار مفید بوده و سبب افزایش نفوذپذیری و فعالیت بیولوژیکی آن می گردد.


استفاده از کمپوست برای درخت به

کمپوست یکی از کودهای معروف و مفید است که از ترکیب پسماندهای گیاهی و حیوانی به دست می آید، در گذشته نیز از طریق بازیافت زباله، لجن و فاضلاب به شکل کود در اختیار گیاهان و درختان قرار می گرفت.


انتخاب اسید هیومیک به عنوان بهترین کود برای درخت به

اسید هیومیک در ترکیب خود عناصری مانند گوگرد، فسفر، پتاسیم، ازت، روی و مس را دارد که وجود این عناصر در ترکیب این کود تاثیر بسزایی در رشد ریشه و میوه درخت به دارند. ریشه درخت به پس از کود دهی با اسید هیومیک شروع به رشد و گسترش فراوان کرده و با این کار مواد غذایی در اختیار میوه قرار گرفته و به سرعت رشد می کند. با مصرف کود اسید هیومیک نیاز به کودهای شیمیایی کمتر شده، در نتیجه آسیب و زیان کمتری به درخت وارد می گردد و با دارا بودن خاصیت هورمونی خود رشد درخت به را تحریک می نماید و سبب می شود تا درخت پربارتری داشته باشید. علاوه بر این کود دهی درخت به با اسید هیومیک سبب مقاومت بالای درخت به در برابر تغییرات آب و هوایی مانند سرما، خشکی و شوری می شود و همچنین درختان را در برابر بیماری های ریشه ای و قارچی محافظت می کند. 

نظرات کاربران
captcha

کاربر گرامی ، جهت ثبت نظر در سایت ، می بایست ثبت نام کنید!

محصولات مرتبط