برنامه کوددهی و تغذیه برنج:
برنج یکی از محصولات بسیار مهم در کشور ما است و بعد از گندم دومین محصول استراتژیک کشاورزی شناخته شده است. در مرحله ی آبیاری ابتدایی و استارتاین محصول نیاز بسیار زیادی به نیتروژن و فسفر دارد.
برای کوددهی به برنج می‌توان از کودهای شیمیایی و آلی استفاده کرد. در صورت استفاده از کودهای شیمیایی باید از کودهایی که بر پایه نیتروژن، فسفر و پتاسیم است،استفاده کرد.
کود نیتروژن: این کود نقش مهمی در رشد برنج دارد و می‌تواند باعث افزایش برگ و ساقه برنج شود. از کودهای نیتروژنی مثل سولفات آمونیوم و اوره می‌توان استفاده کرد.
کود فسفر: کود فسفر نیز برای رشد برنج بسیار مهم است و به عنوان یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده خاک برای تأمین این عنصر می‌توان از کودهای فسفری مانند سوپرفسفات تریپل و سوپرفسفات ،دی آمونیوم فسفات،مونو امونیوم فسفات و اوره فسفات استفاده کرد.
کود پتاسیم: این کود به عنوان یکی از عناصر اساسی خاک برای رشد و توسعه ریشه‌های برنج و کاهش آسیب دیدگی در مقابل شرایط نامساعد مانند خشکی و سرما بسیار مهم است. از کود پتاسیمی مانند سولفات پتاسیم و نیترات پتاسیم می‌توان در کوددهی به برنج استفاده کرد.
کود آلی: استفاده از کودهای آلی مانند کود حیوانی یا کود سبز باعث بهبود ساختار خاک، افزایش توانایی جذب آب و عناصر غذایی و بهبود کیفیت محصول نهایی می‌شود.
لازم به ذکر است که برای بهره‌وری بیشتر از کوددهی به برنج، باید مقدار کود استفاده شده و زمانبندی آن را با دقت تعیین کرد. همچنین باید در تعیین نوع کود به عواملی مانند مشخصات خاک، شرایط آب و هوایی منطقه و مراحل رشد برنج توجه کرد.

برنامه تغذیه و تقویم کوددهی برنج