لیست آفات کنجد
لیست بیماری های کنجد

برنامه‌ی کوددهی مناسب برای کنجد به شرح زیر است:
۱. کود زیستی: شروع کوددهی با استفاده از کودهای زیستی می‌تواند بهبود کیفیت خاک و رشد کنجد کمک کند. کمپوست و کودهای حاوی ترکیبات آلی مانند کود پوست میوه و سبزیجات یا کودهای حیوانی مانند کود مرغی برای افزایش تغذیه طبیعی کنجد مفید هستند. کودهای زیستی را در ابتدای فصل به خاک اضافه کنید.
۲. کود فسفری و پتاسیمی: کنجد برای رشد و توسعه مناسب نیاز به مقدار مناسبی از فسفر و پتاسیم دارد. از کودهای حاوی فسفر و پتاسیم مانند سوپرفسفات تریپل (TSP) و کلرید پتاسیم (KCI) می‌توانید استفاده کنید. این کودها را معمولاً در مرحله ی کاشت به خاک اضافه می‌کنند و با آبیاری مرطوب کنند.
۳. آبیاری مناسب: کنجد به آبیاری مناسب برای رشد و توسعه بهتر نیاز دارد. اطمینان حاصل کنید که خاک به طور منظم مرطوب است ولی آب آزاد از زیر خاک خارج نمی‌شود. آبیاری بیش از حد می‌تواند به خاک و ریشه‌های کنجد آسیب برساند، بنابراین نیاز به کنترل دقیق وضعیت رطوبت خاک دارید.
۴. منابع مغذی اضافی: در صورت لزوم، استفاده از کودهای مایع یا کمپوست مایع با ترکیبات مغذی اضافی مانند عناصر ردیابی و ویتامین‌ها می‌تواند به رشد و تنظیم رشد بهتر کمک کند. این کودهای مایع را می‌توانید به عنوان خوراک یا به صورت محلول پاشیده و ریزشکنی کنید.

برنامه تغذیه و تقویم کوددهی کنجد